Zamknij

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej informacji można znaleźć w naszej "Polityce Cookies".

REGULAMIN | KONCESJA | KRS | RACHUNEK BANKOWY
nr pozwolenia na prowadzenie apteki internetowej:
ŚŒIWIF.KA-8240-165/03/30/05-ZM
Kategoria: » SOLGAR
Solgar Żurawina Wielkoowocowa 60KAPSUŁEK !!!!!! DARMOWA WYSYŁKA SOLGAR!!!!!!
Suplement diety.

WYBIERAJĄC TEN PRODUKT DOSTAWA GRATIS !!!!!!!!!!!!

Zioła

Słoneczny ogród natury zaskakuje nas różnorodnością ziół. Od tysięcy lat stanowiły one podstawowe antidotum na brak zdrowia. Dziś nauka odkrywa tajemnice ich skuteczności.


Preparat zawiera żurawinę wielkoowocową (Vaccinium macrocarpum) wraz z naturalną witaminą C.

Żurawina wielkoowocowa zawiera największą jednostkowo ilość fito­związków w porównaniu z innymi żurawinami występującymi w przyro­dzie. Naturalna witamina C zapewnia świeżość i aktywność żurawiny na stałym poziomie. Każda kapsułka żurawiny wielkoowocowej dostarcza tyle fitozwiązków żurawinowych ile znajduje się w 1 szklance soku ze świe­żych żurawin. Taka ilość jest konieczna do odczucia obecności aktywnych fitozwiązków żurawinowych w organizmie, a szczególnie w drogach mo­czowych i gwarantuje w pełni skuteczne działanie żurawiny w organizmie.

SPOSÓB UŻYCIA

  • DAWKOWANIE1 do 2 kapsułek dziennie
  • OPAKOWANIE60 kapsułek
  • KURACJA30 do 60 dni

Każda kapsułka zawiera:

Naturalne substancje pomocnicze

  • Substancja przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu
  • Otoczka kapsułki roślinnej (hydroksupropylometyloceluloza)

Informacja alergiczna

Produkt nie zawiera:

cukru, soli, skrobi, dożdży, pszenicy, soi, glutenu i jest produkowany bez uży­cia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.








Przed użyciem prosimy zapoznać się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu, lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany może zagrażać Twojemu zdrowiu a nawet życiu.












Żurawina od niepamiętnych czasów uważana była za ważny składnik diety mający duży wpływ na poprawę zdrowia. W farmacji znalazła zastosowanie żurawina wielkoowocowa (vaccinium macrocarpon)*. Do tej pory oznaczone aktywne składniki żurawiny to: kwas cytrynowy, kwas chinowy, kwas jabłkowy, kwas benzoesowy, fruktoza, witamina C, A, B1, B2, flawonoidy, kwercytyna, kemferol, antocyjany, cyjanidyna, delfinindyna, peonidyna, malwidyna, flawonole, taniny i glikozydy flawonowe.

MOŻLIWE ZASTOSOWANIA:

  • infekcje dróg moczowych,
  • choroby układu krążenia,
  • choroby dziąseł i przyzębia,
  • infekcje bakteryjne i grzybicze,
  • wzmocnienie odporności,
  • awitaminoza,
  • przemęczenie,
  • paradontoza,
  • wyczerpanie,
  • osłabienie wiosenne,
  • osłabienie funkcji żołądka i jelit (np. wrzody),
  • pobyt w szpitalu.

INFEKCJE DRÓG MOCZOWYCH

Infekcje dróg moczowych wywołują najczęściej bakterie Escherichia coli (E. coli) osadzające się w drogach moczowych gdzie powodują stany zapalne. Żurawina zmniejsza przyczepność bakterii E. coli do ścianek dróg moczowych, jednocześnie obniżając poziom tych bakterii w moczu. Pomaga też zapobiegać infekcjom pęcherza moczowego w przypadku osób mających problemy z jego opróżnianiem np. choroba prostaty. Żurawina przynosi także korzyści osobom po operacjach urologicznych, z założonym cewnikiem lub z zaburzeniami neurologicznymi (np. po udarze, wylewie czy urazie kręgosłupa), gdzie ryzyko powstania infekcji jest bardzo duże. W przypadku skłonności do infekcji dróg moczowych zaleca się przyjmowanie żurawiny w celu zapobiegania ewentualnym ich nawrotom. Dodatkowo żurawina zapobiega przykremu zapachowi moczu.

CHOROBY SERCA

Żurawina zawiera szeroki wachlarz flawonoidów. Naukowcy wykazali, iż te związki o właściwościach antyoksydacyjnych mają zdolność do zmniejszenia tempa tworzenia się zakrzepów krwi oraz wywierają korzystny wpływ na rozszerzanie się naczyń krwionośnych. Zapobiegają one też utlenianiu się cholesterolu, co w dużym stopniu zmniejsza ryzyko powstawania zmian miażdżycowych i zatykaniu się naczyń krwionośnych. W badaniach wykazano, iż spożywanie szklanki czystego soku ze świeżej żurawiny wielkoowocowej przez 3 miesiące znacząco podnosi poziom dobrego cholesterolu (HDL). W niektórych badaniach nawet o 10% co oznacza (biorąc pod uwagę statystykę epidemiologiczną) spadek ryzyka chorób serca o 40%.

 

ANTYBIOTYCZNE DZIAŁANIE ŻURAWINY  

Bakterie Liczba zliczonych kolonii CFU/ml po 90 minutach Liczba zliczonych kolonii CFU/ml po 24 godzinach
pożywka pożywka + sok z żurawiny wielkoowocowej pożywka pożywka + sok z żurawiny wielkoowocowej
Escherichia coli 7700 800 370000000 0
Staphylococcus aureus 5900 500 90000000 0
Enterococcus faecialis 4800 2400 410000000 750
Klebsiella pneumoniae 700 0 430000000 0
Salmonella enteritidis 300 300 200000000 0

CHOROBY DZIĄSEŁ I PRZYZĘBIA

Wykazano, iż żurawina może zmniejszać prawie o 60% zdolność osadzania się najczęściej spotykanych szkodliwych bakterii w jamie ustnej. Spożywanie żurawiny i regularne płukanie nią jamy ustnej pomaga zredukować ilość patogennych bakterii w jamie ustnej i zmniejszyć zapadalność na choroby dziąseł i przyzębia.

PROFILAKTYKA CHORÓB WRZODOWYCH

Próby in vitro wykazały, iż aktywne związki zawarte w żurawinie (taniny) powstrzymują niektóre z bakterii będących przyczyną powstawania wrzodów od zagnieżdżania się w ściankach żołądka. Badania prowadzone na trzech różnych łańcuchach Helicobacter pyroli wykazały, że związki zawarte w żurawinie powstrzymują osadzanie się tej bakterii na śluzie żołądka. Wykazano także, że żurawina zawiera związki powstrzymujące rozwój innych szkodliwych bakterii przewodu pokarmowego a jednocześnie promuje rozwój dobrych bakterii, zwiększając populację dobrej flory bakteryjnej Lactobacillus fermentum nawet 25-krotnie.

INNE MOŻLIWE ZASTOSOWANIA

Z doświadczeń laboratoryjnych na wyizolowanych komórkach mózgowych zwierząt dotkniętych symulowanym wylewem lub udarem wynika, iż wyciąg z żurawiny obniża śmiertelność tych komórek o 50% w porównaniu do komórek, których nie poddano wcześniej działaniu ekstraktu z żurawiny przed symulowanym udarem lub wylewem. Może to oznaczać ewentualnie potencjalne działanie żurawiny zmniejszające negatywne skutki udaru lub wylewu krwi do mózgu.

SUPLEMENTACJA

Najlepiej suplementować żurawinę w postaci kapsułek zawierających sproszkowany ekstrakt z żurawiny. Największe korzyści przynosi zażywanie od 400 mg do 800 mg żurawiny wielkoowocowej dziennie. Wtedy dostarczamy do organizmu tyle substancji aktywnych żurawiny ile znajduje się w 0,25 litra (1 szklanka) do 0,5 litra (2 szklanki) soku ze świeżych żurawin. Dwie kapsułki po 400 mg zastępują ok. 0,4 kg świeżych owoców.



Cena brutto: 78.00 zł
« powrót