Zamknij

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej informacji można znaleźć w naszej "Polityce Cookies".

REGULAMIN | KONCESJA | KRS | RACHUNEK BANKOWY
nr pozwolenia na prowadzenie apteki internetowej:
ŚŒIWIF.KA-8240-165/03/30/05-ZM
Kategoria: » SOLGAR
Solgar Amino 75 30KAPSUŁEK !!!!!! DARMOWA WYSYŁKA SOLGAR!!!!!!
Suplement diety.

WYBIERAJĄC TEN PRODUKT DOSTAWA GRATIS !!!!!!!!!!!!



 

Aminokwasy i Proteiny

Zapotrzebowanie na białko przekłada się faktycznie na zapotrzebowanie na poszczególne aminokwasy. Aminokwasy dzielą się na „niezbędne” – muszą być dostarczane z pożywieniem i na „nie niezbędne” – organizm może je wytwarzać sam.


Zestaw naturalnych (L-) aminokwasów egzogennych. Aminokwasy w preparacie oferowane w „postaci wolnej” co oznacza, że występują bez wiązań peptydowych. Dlatego są lekkostrawne, wchłaniają się bardzo skutecznie i bezstratnie do krwiobiegu, bez konieczności trawienia ich przez organizm.

  • DAWKOWANIE1 kapsułka dziennie
  • OPAKOWANIE30 kapsułek
  • KURACJA30 dni

1 (jedna) kapsułka zawiera:

  • L-Histydyna75 mg
  • L-Izoleucyna75 mg
  • L-Leucyna75 mg
  • L-Lizyna (jako HCL L-lizyny)75 mg
  • L-Metionina75 mg
  • L-Fenyloalanina75 mg
  • L-Treonina75 mg
  • L-Walina75 mg

Naturalne substancje pomocnicze

  • Otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza)
  • Substancje Wypełniające: celuloza mikrokrystaliczna, hydroksypropyloceluloza
  • Substancja Przeciwzbrylająca: roślinny stearynian magnezu

Informacja alergiczna

Produkt nie zawiera:

cukru, soli, skrobi, kukurydzy, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegan.



Aminokwasy to proste związki zbudowane z atomu węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki. Aminokwasy stanowią elementarne częściskładowe białek. W organizmie człowieka występuje 18 aminokwasów. Spośród tej puli organizm człowieka nie potrafi samodzielniewytwarzać ośmiu aminokwasów, które muszą być więc dostarczone z pożywienia. Są to aminokwasy egzogenne (niezbędne).

W całości z aminokwasów zbudowane są białka.

Białka są najważniejszymi składnikami pokarmowymi niezbędnymi do utrzymania życia. Stanowią one zasadniczy element budowy wszystkich tkanek w ustroju człowieka i wielu aktywnych biologicznie związków jak enzymy czy hormony. Białka regulują procesy przemiany materii i wszystkie funkcje ustroju zapewniając organizmowi trwanie w homeostazie (równowadze), jak również adoptowanie się do zmian otaczającego środowiska.
Komórki ustrojowe mogą wytwarzać z aminokwasów wszystkie potrzebne organizmowi białka pod warunkiem dostępności wszystkich potrzebnych aminokwasów i to w odpowiednich ilościach.

Białka pełnią niezliczoną ilość ważnych funkcji w naszym organizmie. Oto niektóre z nich:

wzrost
okres rozwoju i dojrzewania u dzieci i młodzieży
odbudowa naturalnych ubytków
wzrost włosów, paznokci, regeneracja nabłonka skóry i przewodu pokarmowego
naprawa tkanek
gojenie się ran, wytwarzanie blizn
przemiana materii
udział w syntezie (np. krzepnięciu krwi) i rozpadzie różnych związków (np. leków, toksyn)
udział w procesach obronnych organizmu
np. odporność komórkowa, produkcja przeciwciał
regulacja równowagi zasowo-zasadowej
funkcje transportowe
właściwości buforowe białek
np. białko o nazwie transferyna przenosi żelazo, a inne białko wiążące retinol przenosi witaminę A
widzenie
światłoczułe białko opsyna przenosibodźce świetlne

Zapotrzebowanie na aminokwasy w organizmie może ogromnie wzrastać wskutek chorób, długich okresów stresu, wrodzonych wad metabolizmu, w okresie dojrzewania, rozwoju i intensywnego wzrostu (dzieci i młodzież), a u osób dorosłych w okresie rekonwalescencji i przy spadku odporności oraganizmu.

Suplementacja

Najskuteczniej można uzupełnić dodatkowo białko w organizmie suplementując aminokwasy. Najlepiej wybierać aminokwasy w formie naturalnej (literka „L-” przed nazwą) i w postaci wolnej, gdyż wchłaniają się one do organizmu bez konieczności trawienia. Typowe dawki to 50-300 mg dziennie na czczo.

Kiedy więc dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości białek przynosi największe korzyści?

Dbałość o dostarczenie pełnego składu aminokwasów okazała się pomocna w leczeniu następujących schorzeń:

  • łagodne zapalenie mózgu,
  • artretyzm,
  • bóle głowy,
  • choroby układu krążenia,
  • cukrzyca,
  • depresje,
  • epilepsje,
  • hiperaktywność,
  • hipoglikemia,
  • infekcje drożdżakami,
  • nadwrażliwość chemiczna i pokarmowa,
  • niepokój,
  • nowotwory,
  • przewlekłe bóle,
  • zaburzenia behawioralne,
  • zaburzenia łaknienia,
  • zaburzenia układu immunologicznego,
  • zaburzenia w uczeniu się.

Główne aminokwasy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu:

Układ kostny:
histydyna, lizyna
Krew:
cysteina, histydyna, seryna, tryptofan
Mięśnie:
glicyna, izoleucyna, lizyna
Mózg, przysadka, podwzgórze: 
arginina, fenyloalanina, glicyna, tryptofan, tyrozyna
Płuca:
cysteina
Pęcherzyk żółciowy:
cysteina, histydyna, seryna, tryptofan
Serce:
lizyna, metionina
Skóra:
lizyna, prolina
Tarczyca:
fenyloalanina, tyrozyna
Trzustka:
cysteina
Wątroba:
alanina, fenyloalanina, metionina, treonina, tryptofan, glicyna









Przed użyciem prosimy zapoznać się z ulotką, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowanie oraz informacje dotyczące stosowania produktu, lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany może zagrażać Twojemu zdrowiu a nawet życiu.



Cena brutto: 74.00 zł
« powrót